Välkommen till Drängsmark, byn som ligger lagom nära. Vi är i grova drag 500 personer som spritt ut oss i en bygd med jordbruksmark, skog, vatten och vandringsvänliga sandhedar. Förr i tiden kallades Drängsmarkarna för ”långarmedrängsmarkara” men av det syns inte mycket idag. Om det är i takt med landhöjningen som händerna kommit närmare axlarna och därmed gett invånarna mer anpassade armar är ovisst. Men vid närmare granskning så är hopen snarlik en männich! Kom själv och se! Ta dem i hand och provprata en stund och bilda dig en egen uppfattning.

_DSC0039
Drängsmarkarna är bygden trogen och många unga har lämnat bygden för att se sig om i världen för att senare komma tillbaka mätta och glada för att bosätta sig i en känd och trygg bygd. Sanningen att säga så finns det inte någon annan plats i världen som har så många Drängsmarkare på samma plats.
Byn har grundskola (förskoleklass tom. årskurs 5), två förskolor, fritidshem, tankstation för bensin och diesel, ett rikt föreningsliv och ett antal företagare. Även om inte alla kan få sin utkomst från byn så har förbättrade vägar gjort det lättare och snabbare att komma sig både bort och hem. Dessutom finns bussförbindelser åt lite olika håll. Till centrala Skellefteå är det drygt 2 mil och det tar bara ungefär 20 minuter med bil.
En stor tillgång i Drängsmark är naturen. De vackra tallhedarna har otaliga skogsvägar/stigar att vandra, cykla eller jogga längs. Dessutom har byn ett belyst skidspår, motionslådor med chans att vinna priser varje månad, fotbollsplaner, hockeyrink, skoterleder, badplats samt vindskydd och grillring.
Om du är lite nyfiken så klicka dig gärna fram och läs mer om vårt kära Drängsmark.